اجرای پروژه تدوین و بازنگری استانداردهای عایقهای حرارتی
در جلسه مشترک مسئولین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و تولیدکنندگان و واردکنندگان فرآوردههای عایقکاری حرارتی، پیشنهاد پروژه تدوین و بازنگری استانداردهای عایقهای حرارتی (شامل تدوین 18 استاندارد جدید و بازنگری 51 استاندارد ملی) مطرح و در دستور کار این مرکز قرار گرفت.
در این جلسه که 15 آذرماه سال جاری به ریاست دکتر شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد، دکتر ویسه رئیس بخش مصالح و فرآوردههای ساختمانی، برخی از مدیران و کارشناسان تحقیقاتی و اجرایی مرکز، نماینده شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور و نمایندگان برخی از شرکتهای تولید کننده و واردکننده عایق های حرارتی از جمله شرکت صنایع عایق سپاهان حضور داشتند.
دکتر شکرچیزاده رئیس مرکز در این جلسه با تاکید بر لزوم تدوین استانداردهای مصالح ساختمانی به شکل تخصصی توسط متخصصان مرکز تحقیقات، اساتید دانشگاه و تولیدکنندگان، به تشریح سیاستها و رویکردهای مرکز در حوزه تدوین استانداردهای مصالح ساختمانی، عایقکاری حرارتی و صرفهجویی در مصرف انرژی پرداخت.
دکتر ویسه رئیس بخش مصالح ساختمانی این مرکز نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به لزوم همکاری و مشارکت شرکتهای فعال در حوزه عایقهای حرارتی، در مورد تدوین استانداردهای جدید و بازنگری استانداردهای موجود عایقهای حرارتی توضیحاتی ارائه نمود و پیشنهاد تشکیل کمیته دائمی تدوین استانداردهای این فرآوردهها را طرح کرد.
وی با اشاره به سابقه تدوین استانداردها در مرکز تحقیقات در حوزه مصالح ساختمانی گفت: در پروژههایی که قبلا در مركز تحقيقات با حمایت مالی شرکت بهینهسازی مصرف سوخت انجام شد، حدود 150 استاندارد عایق حرارتی به تصویب سازمان ملی استاندارد ایران رسید و شماره ملی اخذ شد. برای تکمیل و تجدیدنظر استانداردهای موجود لازم است تعدادی استاندارد جدید تدوین و تعدادی از استانداردهای ملی بازنگری شوند. در صورتی که 5 سال از آخرین ویرایش استاندارد گذشته باشد یا مرجع تغییراتی داشته باشد، بنابر مقررات سازمان استاندارد لازم است نسبت به بازنگری استانداردهای ملی اقدام شود.
در مورد استانداردهای پیشنهادی برای تجدید نظر چنانچه سریعا اقدام نشود این استانداردها توسط گروههای مختلف دیگری بازنگری خواهد شد و زحمات چندین ساله و حق کمیته تدوین قبلی شامل نمایندگان مرکز، استادان دانشگاه و شرکتهای عایق حرارتی از بین خواهد رفت.
وی افزود: از آن جا که دانش فنی عایقهای حرارتی برای تهیه پیشنویس استانداردها در این مرکز موجود است که بسیاری از متقاضیان بازنگری و تدوین استاندارد جدید فاقد آن هستند لازم است در ادامه کار، تدوین استانداردهای جدید باز به مرکز محول شود. علاوه بر این تجهیزات مورد نیاز برای آزمایش عایقهای حرارتی در این مرکز وجود دارد و سالهاست که آزمایشگاه عایقهای حرارتی مرکز تنها مرجع تعیین کیفیت و انجام پژوهشهای مرتبط در مورد انواع عایقهای حرارتی بوده است. بنابر پیشنهاد این مرکز در کمیته برنامهریزی استاندارد مصالح ساختمانی، تشکیل کمیته دائمی عایقهای حرارتی ساختمان، تأسیسات ساختمانی و تجهیزات صنعتی به این مرکز واگذار شد.
در پایان جلسه، نمایندگان حاضر در جلسه حمایت کامل خود را از پروژه یاد شده و مشارکت در آن اعلام نمودند.
برچسب ها: عایق حرارتی, بهینه سازی, عایقکاری, صرفه جویی, انرژی, شرکت صنایع عایق سپاهان